Una quarantena d’hostalers han demanenat junt a Compromís per Picassent que s’ajusten les taxes que marca l’ordenança per les terrasses, en concret que s’equipare el trimestre estival amb la resta del trimestre, ja que a l’estiu la taxa passa de ser de 6.30 euros per metre quadrat a 12.50€ / m2.

Aquesta petició es realitza a través del suport signat a una moció presentada pel grup Compromís en el passat ple, moció que no va ser aprovada pel govern del PSPV. En aquesta moció, es sol·licitava «reajustar la taxa a la baixa (entre un 10% i un 25%) per potenciar l’ús de les terrasses així com de baixar la càrrega a fiscal que tenen els establiments d’hostaleria». També es proposa «eliminar l’increment del 100% que s’aplica al tercer trimestre. Deixant el preu de tots els trimestres igual. Així com reajustar la taxa anual per sota del cost del total dels quatre trimestres ».

“Cal potenciar el negoci local a l’estiu. Hem d’ajudar a la gent que siga capaç de tirar negocis endavant. La fiscalitat ha de ser progressiva i ha d’ajudar a que la gent tinga negocis i que Picassent siga un lloc d’oportunitats” , assenyala Trini Carballo, candidata a l’alcaldia de Compromís. Els bars, per la seua banda, ja van intentar arribar a una solució amb el consistori en 2017 quan es va posar en marxa la nova ordenança però no van rebre cap suport del govern del PSOE.