Artur Hernàndez, portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Picassent, ha lamentat la situació de menyspreu que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer torna a sometre a Picassent i a la seua ciutadania.

Des de la Confederació s’ha posat en marxa un pla d’actuacions en llits de rius, barrancs i rambles a causa de les pluges de desembre de 2016 i gener de 2017. Aquest pla que té un pressupost de licitació de 6.185.000 d’euros  tindrà com a objectiu millorar la situació dels llits de corrents d’aigua per evitar la formació de tapones i obstruccions. Així doncs, l’entorn hídric de Picassen tindrà una inversió de 0 euros.

“La realitat és que el barranc, especialment en el seu tram urbà a Picassent, presenta una situació perillosa per a la població”, ha assegurat el portaveu de la formació valencianista.

Durant els primers dies de setembre Compromís per Picassent ja va avisar de la importància de les intervencions i del perill de la situació. El barranc de Picassent en el seu tram urbà, té un recorregut que travessa diferents infraestructures com el pont principal de Picassent i l’autovia A7 i que podria provocar estancaments i inundacions perilloses. Des de Compromís per Picassent s’aposta per la neteja del barrancs i la conservació ecològica del mateix, apostant per les espècies autòctones mediterrànies.

Artur Hernàndez, portaveu de Compromís a l'Ajuntament de Picassent.
Artur Hernàndez, portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Picassent.

“La frondosa vegetació del barranc pot provocar un embús important en el seu pas pel tram urbà. A més a més, ens costa de les molèsties que han de patir moltes veïnes i veïns de Picassent, qui tenen les cases pròximes al barranc. La frondosa malesa provoca l’aparició de molts mosquits i rosegadors”, ha explicat Artur Hernàndez.