Un any més, a Compromís per Picassent hem volgut sumar-nos a la xarxa d’homenatges dedicats al poeta Vicent Andrés Estellés que tenen lloc arreu dels pobles i les comarques del nostre territori. Després de l’èxit de la primera convocatòria, hem organitzat una segona revetlla per escoltar els versos del fill del forner de Burjassot i gaudir de la calor dels picassentins i de les picassentines que es van acostar per celebrar la poesia valenciana.

nitestelles-32016La Nit Estellés va començar amb un sopar de germanor a la Plaça del Mercat de la Miraculosa, seguit per un recital poètic on poguérem escoltar alguns veïns i algunes veïnes de Picassent recitar les peces més conegudes d’Estellés. Entre les veus que ens van acompanyar en aquesta vetlada trobem la de Jèssica Fortuny, mestra de l’Escola Municipal de Teatre; la de Marta Ruiz, membre de la Junta Local Fallera; la d’Andreu Sevilla, professor de valencià de l’IES l’Om o la de Josep Vicent Sanxis, filòsof i activista valencià. L’acte també va comptar amb la participació de diversos representants de l’àmbit polític valencià, com ara el regidor i la regidora de Compromís a l’Ajuntament de Picassent, Artur Hernàndez i Nereida Tarazona; Mentxu Balaguer, regidora de Cultura de Corbera o Maria Dolores Parra, directora general d’Internacionalització de la Generalitat Valenciana. El recital es va tancar amb una emotiva lectura musicada a càrrec d’Aroa Ballesteros i Sera Aguado, amb l’acompanyament al violí de Maria Ramiro.

La nit però, encara no es podia donar per acabada. De la mà del picassentí Dani Rosell, la poesia va donar pas a la música i els assistents a la Festa Estellés van poder gaudir d’un concert del cantautor, qui va presentar algunes cançons del seu últim treball, Hakone.

Aquesta segona edició de la Nit Estellés confirma la bona acollida de la iniciativa entre els nostres veïns i veïnes, i promou la continuïtat de les revetlles. Sense cap dubte, setembre s’ha convertit a Picassent en el mes de la poesia.