Compromís per Picassent tancarà la seua campanya electoral amb una bicicletada per a reivindicar la millora de les polítiques verdes i mediambientals a Picassent. La formació ecologista porta al seu programa electoral una important aposta per millorar ecologicament Picassent, població que conta amb un dels termes més grans del País Valencià.

La bicicletada tindrà lloc a partir de les 19h i eixirà des de la seu local de Compromís, i a d’ella es podran sumar tots els veïns i veïnes que creguen oportú. Amb aquesta acció el col·lectiu local de Compromís vol deixar clara la importància que tindrà en el pròxim govern de Picassent les polítiques mediambientals des d’un punt de vista transversal. “No podem entendre les polítiques de medi ambient i ecologia com una camp separat de la resta de matèries. El medi ambient deu aplicar-se de manera transversal a totes i cadascuna de les nostres accions de govern”, ha assenyalat el candidat a l’alcaldia de Picassent, Artur Hernàndez.

IMG_0303
Aljub de la Mare de Déu de Picassent.
IMG_0304
Aljub de la Mare de Déu de Picassent.

Compromís per Picassent ha reiterat en diverses ocasions durant esta campanya la necessitat d’apostar per recuperar i protegir el patrimoni natural i etnogràfic que hi ha al terme de Picassent. Des de la formació taronja han posat com a exemple llocs l’Aljup de la Mare de Deu, un dels aljups més importants del terme que es troba en un estat deplorable i sense cap tipus de cura, fins al punt de permetre construccions davant seu.

Per altra part, també es troben abandonades moltes casetes de pastors, construccions de principis del segle XX abandonades al terme, i que tenen un gran valor etnogràfic. Altra de les denuncies de Compromís està relacionada amb el pouet de la cova fumà. Un naixement natural d’aigua que a hores d’ara es troba perdut en mig del barranc. Altre patrimoni com molts dels ponts que travessen el terme es troben en un estat negligent.

IMG_0301
Interior d’una caseta de pastor.
IMG_0307
Pont del terme de Picassent
IMG_0323
Pou de la cova fumà amagat dins del barranc

 “Tenim un terme ple de natura, de patrimoni etnogràfic pràcticament abandonat que protegir. Per això, volem posar en marxa la màxima protecció local als nostres paratges”, ha indicat, Artur Hernàndez.

Per altra part, una de les propostes més importants de Compromís al seu programa electoral es basa en la construcció d’una gran xarxa de carrils destinants a bicicletes i vianants que connecte el centre urbà amb totes les zones poblacionals del terme de Picassent.

IMG-20150429-WA0016
Vessament de quitrà a la serra

Durant la campanya electoral, Compromís per Picassent també ha denunciat el vessament de quitrà per part de l’Ajuntament enmig de la serra. L’abocament d’aquest quitrà just enmig de la serrà suposa la introducció d’elements molt nocius per a la fauna i la flora autòctones. A més a més, amb la caiguda de pluja el quitrà s’escampara pels barrancs i els elements nocius del quitrà poden introduir-se als aqüífers de la zona.

Per aquest motiu, des de Compromís per Picassent s’aposta per cuidar el propi territori local, per fer del terme de Picassent un patrimoni dels picassentins i picassentines, on es puga gaudir de l’entorn en condicions, es cuide i siga un reclam turístic per als visitants. Des de Compromís per Picassent s’enten que no es poden tornar a permetre situacions com les de TRAMAVE, una autèntica desgràcies mediambiental per a Picassent situat junt a un dels massos més important, el Mas del Sabater.

IMG_0320
Mas del Sabater amb TRAMAVE al davant.