El passat dimarts 6 d’octubre, el saló de plenaris de l’Ajuntament de Picassent va acollir una llarga sessió en la qual diversos partits presentaren propostes i mocions que esdevingueren en un interessant debat. Entre totes elles, cal destacar una de les que va presentar Compromís per Picassent.

La coalició valencianista, en la veu de la seua Regidora Nereida Tarazona, va demanar a l’Ajuntament –a través d’una moció- neutralitat, imparcialitat i respecte cap a la diversitat religiosa. “Per a nosaltres, assistir als actes religiosos i a les processons com a representants municipals vulnera el principi d’aconfessionalitat dels poders públics establert pel nostre ordenament legal. Per això, entenem que la participació en aquests actes hauria de donar-se únicament a títol personal i individual”, va afirmar Tarazona.

Al seu torn, el regidor de Cultura, Jaume Sobrevela (PSOE), va apel•lar a la tradició i a les arrels catòliques de l’Estat Espanyol per manifestar el seu desacord amb la proposta del grup valencianista.

La moció va ser rebutjada amb els vots en contra de 10 dels 13 regidors del Partit Socialista, els 4 del Partit Popular i el regidor de Ciutadans. Els dos representants de Compromís, així com el regidor de Canviem Entre Tots Picassent i l’alcaldessa, Conxa Garcia (PSOE) votaren a favor de la moció.

La postura del Partit Socialista a Picassent es veu clarament contraposada amb les propostes plantejades recentment per la seua cúpula directiva, que advoquen per aprofundir en la aconfessionalitat de l’Estat i endinsar-se en el laïcisme.

PSOE, PP i Ciutadans, d’acord en cobrar més

En anteriors plenaris i comissions, tots els partits de l’oposició van presentar esmenes al nou sistema de retribucions i indemnitzacions per als regidors i les regidores plantejat pel Partit Socialista. La major part d’aquestes foren plantejades per Compromís, totes elles en el sentit de reduir les despeses. A la comissió, el PSOE només va permetre que una d’elles arribara a votar-se en plenari: una iniciativa de Ciutadans per pagar als regidors l’assistència a les meses de negociació, que fins ara no duien aparellada cap tipus de retribució. La proposta va ser aprovada amb els vots a favor de PSOE, PP i Ciutadans. Compromís i Canviem votaren en contra. El regidor de la formació valencianista Artur Hernàndez va demanar al portaveu socialista Paco Quiles que explicara per què havien rebutjat totes les propostes per rebaixar les despeses i havien votat a favor de l’única iniciativa per incrementar-les, sense rebre cap resposta d’aquest.

Al torn de precs i preguntes, Hernàndez va demanar al regidor de Cultura i Joventut, Jaume Sobrevela, que les properes Festes Patronals no es vegen envoltades de la ineficàcia i la improvisació que han regnat enguany. Sobrevela, al seu torn, va valorar molt positivament les celebracions i va afirmar no sentir-se “responsable del que facen els joves”, en referència als 6 menors atesos per intoxicacions etíliques i a les baralles i disputes amb arma blanca que tingueren lloc al recinte on se celebraven les discomòbils.