L’Ajuntament de Picassent treu a concurs públic una licitació amb unes condicions que impedeixen l’activitat professional lliure de l’autònom.

Compromís per Picassent ha criticat la precarització laboral a la que està sometent el PSOE de Picassent alguns llocs de treball a l’Ajuntament de Picassent. De fet, des de la formació valencianista es considera molt greu el ple de condicions signat en novembre de 2014 que l’Ajuntament governat per Conxa Garcia va fer arribar als professionals picassentins de l’àmbit de la Fisiteràpia. Un plec de prescripcions tècniques i altre de clàusules administratives convocant la seua participació al procés de contractació per cobrir el Servei de Fisioteràpia en Serveis Socials de l’Ajuntament.

Des de Compromís per Picassent han fet palesa el seu rebuig cap a este tipus de crear llocs de treball ja que el PSOE picassentí, excusant-se amb que aquesta convocatòria ve des del Ministeri corresponent, impulsa una forma de contractació que impedeix completament l’exercici lliure de l’activitat de qualsevol autònom, exigint-li el compliment d’un horari determinat de 35 hores setmanals (vesprades de dilluns a divendres de 16:30 h. a 21:30 h. i dos matins, de 9h. a 14h., i aprofitant-te de la conjuntura actual, de la necessitat dels joves emprenedors per treballar i obtenir un sou estable, encara que aquest siga inferior a l’estipulat pel que dicta la seua professió.

Per altra part, des de Compromís per Picassent s’enten que l’horari que estableix el plec de prescripcions tècniques no és el més adequat per al correcte funcionament del servei. El Servei de Fisioteràpia en Serveis Socials va dirigit a “persones veïnes de Picassent, majors de 60 anys o que tinguen reconeguda una pensió d’invalidesa”, els quals normalment no tenen problema per a assistir de matí. Als matins, el contacte directe amb la resta d’administracions públiques (ambulatoris, hospitals, el propi Ajuntament, etc.) és més fluid que durant la vesprada. Aquest horari implica, a més a més, que el professional a contractar no pot exercir la seua professió a la seua pròpia clínica, havent de vore’s obligat a contractar altra persona per a poder oferir els seus serveis, o simplement tancar les seues portes, ja que per a ells, l’horari de vesprada és quan acudeixen a la clínica el major nombre de pacients.

Des de Compromís per Picassent s’enten que no s’ha tingut en compte el ben estar del futur treballador ni dels usuaris del servei de Fisioteràpia i s’ha presentat una convocatòria sense vore més enllà, oferint unes condicions poc ètiques, aprofitant-se de la conjuntura actual i no lluitant per unes condicions justes.

“El funcionament de l’Ajuntament de Picassent deixa molt que desitjar. Ha quedat clar que el poc compromís social de l’Ajuntament de Picassent, que l’únic que pretén és inaugurar per fer-se la foto, però no es preocupa per correcte funcionament ni les condicions. Una vegada es demostra que l’estructura social del PSOE és la mateixa que la del PP. A Picassent, els socialistes actuen precaritzant el treball públic. Obligant als ciutadans i ciutadanes a viure cada vegada de manera més agonitzant. Han actuat exactament igual que els governs de Rajoy i Fabra”, ha assegurat el candidat a l’alcaldia de Compromís, Artur Hernàndez.