Compromís per Picassent considera nefasta la gestió comercial de la campanya de Nadal realitzada per l’Ajuntament de la ciutat, governat pel PSOE. Els socialistes han reflexat en els darrers temps la seua nula capacitat de desenvolupament comercial i de treball a Picassent, han ignorat el teixit comercial de la ciutat, han menyspreat a l’Associació de Comerciants de Picassent i han deixat passar moltes oportunitats per revitalitzar l’ocupació i el comerç local.

Pel que fa al Nadal 2014-2015, en compte d’unificar esforços, l’Ajuntament de Picassent ha creat una campanya nadalenca a esquenes de les Associacions comercials del poble. La campanya de l’Ajuntament no tenia cap finalitat comercial i l’únic objectiu era la foto i la propaganda. De fet, han hagut comerços que per cada venta feta havien de repartir als seus clients fins a 3 butlletes de tres campanyes diferents amb el mal de cap i mal funcionament que això comporta.

L’obssesió del PSOE de Picassent per la propagadanda i la foto arriba fins a l’extrem que l’Ajuntament va demanar a l’Associació de Comerciants i Serveis de Picassent incloure el seu logotip als cartells de la campanya “Jo compre a Picassent, i tu?”, justament una setmana abans de que l’Associació començara a promocionar la seua campanya del “Rasca i guanya”, i justament la setmana en la qual s’anava a celebrar la I Fira Comercial, Artesanal i Cultural de Picassent. Després d’acceptar aquesta inclusió, el millor de tot és que finalment els cartells llueixen als fanals del poble sense el logotip de l’Associació.

En definitiva, la campanya de Nadal que ha llençat l’Ajuntament, sense comptar amb la participació ni col·laboració de les Associacions comercials del poble, ha estat una falta de respecte que desacredita per part del PSOE a aquestes Associacions. Des de Compromís per Picassent s’ha volgut donar suport a les Associacions, en contraposició a un POSE de Picassent que va a la seua negant ajudes a bones idees per tal de treure a la llum campanyes populistes que no valen per a res.

Per aquest motiu des de Compromís per Picassent es demana unficar els esforços, tant de personal com econòmics, per realitzar campanyes nadalenques plenes: amb participació als carrers i activitats divertides, noves, culturals i festives que potencien realment el consum al nostre poble.

La campanya de Nadal ha tornat a evidenciar la precipitació d’un Ajuntament desnortat en matèria de promoció econòmica, comerç i ocupació. Però aquesta campanya de Nadal és la punta del iceberg d’una Regidoria de Comerç que planteja les seues actuacions precipitadament i que inclús paralitza les propostes rebudes, amb excuses com la mancança de recursos, o de temps. Des de Compromís per Picassent, es demanda una Regidoria de Comerç més activa que planifique les seues actuacions tenint en compte les propostes de les associacions locals. Una política comercial seriosa d’una ciutat de més de 20.000 habitants no pot limitar-se a enviar mera informació autonòmica als comerços per via de correu electrònic.

Artur Hernàndez
Artur Hernàndez

“El funcionament de l’Ajuntament de Picassent deixa molt que desitjar. La Regidora de comerç no proposa, no organitza, no coordina i no decideix. S’excusa amb que les ‘ordres venen de dalt’ i simplement es limita a participar en algunes coses, normalment, amb la seua presència per a fer-se la foto. Nosaltres demanem una regidoria forta, perquè el comerç és un dels motors principals d’un poblé, sinò el més important. Ha de ser un treball més social que polític. Ha de ser un treball de camp, colze a colze amb el comerciant, amb l’autònom i amb la empresa”, ha assenyalat Artur Hernàndez, portaveu de Compromís per Picassent