Compromís per Picassent ha denunciat la ineficàcia i desidia que l’actual equip de govern de l’Ajuntament de Picassent del PSOE té cap a les polítiques de suport i potenciació del xicotet i mitjà comerç local de Picassent. Segons l’organització valencianista les polítiques d’impuls del comerç local han de ser un dels eixos vertabrals per a la dinamització de l’economia i l’ocupació a la població, però per al govern del PSOE a Picassent suposen una oportunitat més per a fer-se promoció i publicitat política.

Aquesta situació s’ha vist agreujada en l’actual campanya de promoció del comerç per a Nadal. L’Ajuntament de Picassent ha llançat una campanya simple i anodina sense comptar en cap moment amb l’Associació de Comerciants i Serveis de Picassent els quals ja havien preparat una altra campanya paral·lela sense el suport de l’Ajuntament. “La gestió durant els darrers anys del comerç a Picassent és un autèntic desficaci. La regidoria de comerç en la pràctica no existeix. Aquesta devia de ser una de les grans prioritats de qualsevol govern local, ja que la dinamització de la economia interna pot suposar molts llocs de treball nous”, ha assegurat el portaveu de Compromís a Picassent, Artur Hernàndez.

8_0326Des de la coalició valencianista i progresista s’insisteix en el fet d’apostar pel comerç local com a un dels motors econòmics i socials d’un poble. “A Picassent, associacions, barris, col·lectius i emprenedors treballen dia a dia per a omplir de vida els nostres carrers i oferir els millors productes i serveis als picassentins. L’Ajuntament, en canvi, va la seua creant campanyes nadalenques que diuen que són per a tots, però que en canvi només són una eïna per fer la seua política i fer-se la foto”, ha explicat Hernàndez.

Major diàleg i més consciencia

Per altra part, també des de Compromís es demanda un augment en el diàleg amb els comerciants, ja que aquestos es senten ignorats pel Partit Socialista. No existeixen plans seriosos per impulsar la industria local al polígon, tampoc una programació estable i seriosa per a la formació del teixit comercial en temes d’imatge, marketing, comerç, tracte personal… Tot allò que es realitza es per motivació i impuls propi de l’Associació de Comerciants i Serveis.