Coalició Compromís per Picassent, mitjançant una esmena presentada als pressupostos municipals de 2014 pel portaveu de la formació valencianista a l’Ajuntament de Picassent, Artur Hernàndez, ha aconseguit que el govern municipal destinés una partida per a millorar l’adaptabilitat del poble a persones invidents.

Gràcies a aquesta proposta de Compromís, complementaria a la campanya empresa per la formació durant els darrers anys, “Picassent sense barreres” per denunciar aquelles zones del poble de Picassent que no estan adaptades a persones amb mobilitat reduïda, les persones invidents a Picassent poden tindre major segurat.

L’objectiu de l’esmena va ser l’adaptabilitat total de tots els semàfors del poble per a persones invidents. Una carència, que segons Compromís, era necessàri reparar i actualitzar. “Totes les esmenes i propostes que hem fet durant els darrers 2 anys i mig, tenen com a objectiu millorar la vida de la gent, en l’actual situació hem de primar les polítiques socials per damunt de la resta, i és el que estem fent des de Compromís”, assegura Artur Hernàndez.

Si no fora per Compromís encara no s’haurien instalat els semàfors acústics a Picassent

Estem molt contents d’haver pogut portar endavant esta iniciativa. Estem pagats, ja que açò ha estat possible després de rebre varies denuncies de persones invidents de Picassent que s’han adreçat a Compromís per millorar aquesta situació, degut a la ignorància que han rebut per part de l’equip de Govern”, assenyala el portaveu de la formació, Artur Hernàndez.

Reconeixement dels invidents

El semàfors acústics a Picassent s’han pogut instalar gràcies a que Compromís ha portat endavant algunes denúncies d’invidents que durant anys han vist com el govern municipal socialista ha evitat fer-los cas. “Va ser molt important per a mi que Compromís ens fera casa. Si no fora per Compromís encara no s’haurien instalat els semàfors acústics a Picassent. És molt important fer ciutats accessibles per a totes i tots. Ciutats on es vegen reflectides les nostres necessitats”. assegura Inma Guerrero, veïna de Picassent.