Se suposa que els humans hem evolucionat i hem passat d’anar arrossegant-se a quatre potes a l’estat actual. És evident que esta evolució s’ha basat en tres passes endavant, dues endarrere, i que l’actualitat ens ho demostra quasi diàriament.
L’actual regidor de “cultura” acaba de demostrar-ho signant el permís per a torturar un bou, nugant-lo a una corda i maltractar-lo pels carrers del poble, davant els ulls de grans i menuts, en nom d’una tradició que fa més de 10 anys que ja no es feia a Picassent i que sembla la població en general no ha plorat massa la seua abolició.
En un temps en que a poc a poc, cada vegada és més evident el rebuig de la societat cap a la tortura dels animals (Tordesillas, Algemesí, …) el missatge que vol donar l’Ajuntament autoritzant esta pràctica, és el contrari de l’evolució i el coneixement.
Anar en contra del temps i fer dues passes endarrere pot ser una errada humana, però afavorir-ho i promocionar-ho institucionalment, és provocar que la gent vaja cap el lloc equivocat.