Compromís per Picassent, davant els greus succesos esdevinguts durant el cap de setmana amb la instal·lació d’un circ al terme municipal de Picassent, vol manifestar:

1). Fer públic el nostre rebuig a la manera de procedir de l’equip de govern de Picassent. La seua prepotència, desídia i manera de treballar ha estat alarmant en este tema. Al remat, com es temia i va denunciar Compromís per Picassent, el circ que ha estat instal·lat des del 29 de maig fins a l’1 de juny al terme municipal de Picassent ha EXHIBIT ANIMALS SALVATGES, fet que resulta extremadament greu perquè vulnera un acord plenari de fa més de dos anys i deixa en evidència a la regidora d’urbanisme Inocencia Albert.

2). La passada setmana l’equip de govern de Picassent i el grup municipal que li dona suport (PSOE) va titllar a la nostra formació d’irresponsable per fer la nostra feina de denúncia i fiscalització. Ara, després dels esdeveniments del cap de setmana es demostra no tan sols la irresponsabilitat de l’equip de govern, sinó també la prepotència de la regidora Inocencia Albert, la qual en un plenari municipal va interpel·lar al nostre portaveu, Artur Hernàndez, perquè demanés perdó per la nostra denúncia. Ara es demostra que teníem raó. Per això, demanem que mitjançant els mateixos mitjans que es va interpel·lar (alguns d’ells amb ús públic i èticament qüestionable com són les xarxes socials municipals públiques) es demane perdó a la nostra formació i al nostre portaveu perquè tornem a recordar malgrat les denuncies i advertenvies de Compromís al remat el circ els a utlitzat, fent pales que l’acord que segons la senyora Inocencia Albert tenien era una farsa més en tot aquest desproposit.

3). Ens tornem a reiterar en la nostra posició, aquest fet suposa UNA GREU CRISI DEMOCRÀTICA A PICASSENT. El PSOE s’ha enrocat en la seua posició, i tot el que ha fet ha estat inútil per no fer el que calia des d’un principi, que era simplement complir l’acord del plenari prohivint l’instalació del circ. Este fet suposa un trencament de la confiança amb la nostra formació, quina credibilitat té la senyora Inocencia Albert ara, quan el dijous passat ens assegurava que sols eixirien cavalls? quan deia que el circ retiraria els cartells on hi havia animals salvatges? quan deia que el circ complia perfectament l’esperit de la moció aprovada? Com podem saber des de Compromís que allò que ens diguen als plenaris serà cert?

Clar que estem davant d’una greu crisi democràtica al ajuntament de Picassent, els PSOE i la regidora d’urbanisme han perdut la seua credibilitat pública, tot allò que ens va dir al plenari i que ens contestaren per escrit ha estat fals, no s’ha acomplit res en absolut.

4). L’exhibició d’animals salvatges durant estos dies al circ de Picassent té com a testimonis a centenars de veïns i veïnes. L’únic informe policial que existeix en aquest sentit és de diumenge, dia en el qual, efectivament no s’exhibiren animals, perquè la policia va romandre dins del circ durant tota la sessió, sabent que els dies anteriors s’havia inflingit l’acord tan democratic que tenien el propietari del circ i la regidora d’urbanisme. La resta de es va produir l’exhibició d’animals salvatges, fins i tot el mateix dijous mentres al plenari ens deien que no es traurien el circ ja estava utilitzant els animals salvatges al seu espectacle.

5). Recordem que en juny de 2012 a proposta de Compromís per Picassent es feia palès el rebuig de Picassent als espectacles amb animals salvatges, alhora que s’ordenava l’adaptació de les ordenances municipals per tal de no permetre’n l’entrada ni la instal·lació al terme de Picassent. Este rebuig té una significació molt clara: al nostre poble no volem la presència d’espectacles que empressonen i confinen a animals salvatges. I este circ els tenia ben empressonats. No hi ha cap excusa per al nostre govern de Picassent.

6). Resulta també molt greu que en DOS ANYS l’equip de govern no haja tingut ni un sols minut per a fer una ordenança que naix d’un acord al plenari municipal i per tant de la mateixa sobirania popular de la gent, el que resulta un fet molt greu. Aquesta falta de treball ha estat reconeguda públicament per la regidora Inocencia Albert en un plenari municipal i per l’alcaldessa del municipi Conxa Garcia en declaracions a la premsa.

7). Que l’equip de govern del PSOE de Picassent faça una manifestació pública, clara i contundent contra el maltractament animal posició més que qüestionable davant els esdeveniments de les recents dades i la seua manera de procedir.

Aquest manifest està signat per:

Executiva local de Compromís per Picassent

Donen suport les següents formacions animalistes:

Plataforma Carles Pinazo (la qual ja ha fet públic el seu rebuig als fets).
PUPA
Animanaturalis
Folgança
Protectora La Safor
SVPAP
Plataforma Inciativa Animalista (PIA)