Compromís per Picassent ha organitzat per a demà dissabte 8 de març un acte de record dels esdeveniments de la Primavera Valenciana succeits a València en febrer de 2012. A l’acte assistirà el diputat de Compromís al Congrés dels diputats, Joan Baldoví, i el portaveu comarcal i de Compromís per Picassent, Artur Hernàndez. L’acte, que tindrà lloc a partir de les 19h a Odisseu llibres, constarà de la presentació i projecció del documental “Estudiar en Primavera”, dirigit per la picassentina, Amparo Fortuny. Un documental cru i directe, que és el primer en relatar pas per pas tots els esdeveniments que va sacsejar la societat valenciana durant eixos dies. Aquesta és una gran obra documental que reflexa el que per a molts va ser la seua primera experiència reivindicativa i un xoc frontal amb la realitat. No només es van convertir en el símbol de les protestes estudiantils a tot el País Valencià i Espanya, també constitueixen un reflex del desencís juvenil davant el futur incert en un país en què les polítiques d’austeritat comencen a repercutir en la societat.

Al documental, produit per Mikel Iribarren P.C., conviuen els testimonis d’estudiants de 13 a 19 anys amb les impactants imatges de les manifestacions, passant dels primers plans dels joves protagonistes que suporten les càrregues policials a la destrucció d’icones infantils (nines, globus de colors, pastissos i confeti, etc.) proposats pel videoclip “Llei i moral”.

Després de la projecció del documental, tindrà lloc una xerrada amb testimonis de persones agredides durant les concentracions i amb Joan Baldoví, diputat de Compromís, també agredit als carrers de València.

Major interacció i cobertura
Amb l’objectiu de donar major cobertura i interacció, Compromís per Picassent ha habilitat diversos canals de seguiment de l’acte. Es podrà seguir i participar a l’acte en directe a twitter mitjançant l’etiqueta ‪#‎picassentenprimavera‬. i també es podrà fer a la nostra web: http://www.compromispicassent.com