La formació valencianista a l’Ajuntament de Picassent considera un desficaci el sistema de repartiment de invitacions d’entrades que ha posat en marxa l’equip de govern del PSOE. Com a mostra, els darrers esdeveniments que s’han organitzat a la Casa de Cultura on en tan sols en 5 concerts s’han regalat vora 900 entrades per a assistir als espectacles que ha organitzat darrerament la Regidoria de Cultura. Des de Compromís per Picassent es considera aquest mecanisme impulsat pel regidor de Cultura, Jaume Sobrevela, arbitrari i deshonest amb els veïns i veïnes.

“Estan donant un tracte de favor als coneguts i associacions afins al PSOE, sinó no s’entén que s’hagen distribuït tantes entrades de forma gratuïta, per a fer un acte on caben 270 persones i regalar-ne 230 millor fer l’accés gratuït i beneficies a tots aquells que volen anar, no sols a aquells que prèvia telefonada els regales 50 entrades”, ha declarat el portaveu de Compromís a Picassent, Artur Hernàndez

Des de Compromís per Picassent no s’està en contra d’establir un criteri raonable i establert en el repartiment d’invitacions als espectacles públics de l’Ajuntament. Però aquest ha de ser un criteri públic i establert des del principi de la legislatura, on es tinga un criteri clar, públic i raonable per a a aquestes invitacions i no dependre del caprici arbitrari d’un regidor. Aquesta manera de procedir és vertaderament injusta, ja que per exemple hi han espectacles en els que s’han regalat fins a 234 entrades, i s’ha fet pagar a 38 persones. Per quina raó paguen 38 persones i 234 entren de bades?

8_0326“El PSOE comença a tindre pànic escènic del que els ve damunt i per això actua d’aquesta forma, la por els fa actuar de la mateixa forma que el Partit Popular, actes i fotos amb gent, encara que toque pagar-los o convidar-los a tots. Des de Compromís no podem admetre aquesta forma de treballar”, ha afegit Artur Hernàndez.

Des de Compromís per Picassent s’enten que l’actual regidor de Cultura té por a fracasar en la seua programació cultural. La por a tindre una Casa de Cultura buida el porta a cometre barbaritats com regalar vora mil entrades en tan sols 5 espectacles. No obstant, aquest manera de procedir correspon a la línia iniciada per l’equip de govern de PSOE des de 2011, quan van deixar de governar amb Compromís.

“Ens trobem en la situació que la gent ja espera fins al darrer dia per tal d’arreplegar invitacions, doncs ja es freqüent cridades oferint entrades per a veure concerts, això no és defensar la cultura, la cultura es defensa cuidant als professionals, oferint-los contractes dignes (no fent-los actuar debades a canvi de res), oferint al públic unes activitats diverses tot i que no tingues sempre la casa de la cultura plena per a fer-te la foto”, ha conclós Hernàndez.

Per aquest motiu, des de Compromís per Picassent s’insta al govern de Picassent a instaurar un métode de repartiment d’invitacions a la Casa de Cultura públic, equilibrat i lògic.