La Coalició Compromís per Picassent va mostrar durant el plenari municipal de setembre la seua perplexitat per la hipocresia demostrada pel grups municipals socialista i popular davant la moció presentada per a la reducció de sous públics. Compromís per Picassent va tornar a fer palesa ahir la seua intenció de reduir considerablement les despeses en sous públics que actualment té l’Ajuntament de Picassent, però es va tornar a trobar en els interessos interns que tenen els socialistes de Conxa Garcia i els populars de Carmen Primo.

El Partit Socialista va presentar una proposta ahir per reduir un 7% del sous als regidors sense dedicació exclusiva, alhora que llevar una paga extraordinària als edils que si tenen aquesta dedicació. Al mateix temps, el Partit Popular va demanar suprimir una regidoria de dedicació exclusiva a l’equip de govern. El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Picassent, Artur Hernàndez, va mostrar la seua sorpresa davant la visió tàctica demostrada per PP i PSOE en esta matèria, i que tenen com a únic objectiu mantindre l’equilibri intern de poder dins dels seus respectius grups. El portaveu de Compromís els va recordar la seua proposta feta des de fa més d’un any d’eliminar un regidor amb dedicació exclusiva, agrupar comissions, i reduir els membres de les Juntes de Govern. A esta proposta el PSOE es va tornar a negar. La Coalició Compromís veu amb estes accions que el PSOE sols vol retallar de sous públics de manera artificial, no vol reduir les despeses realment innecessàries perquè deu d’acontentar a tots els membres del seu grup municipal. Alhora, el Partit Popular s’instal•la ara en la política de retalls, quan fa poc de dos mesos es va negar sistemàticament de deixar de cobrar un plenari de 4 minuts de duració de funció merament administrativa.

“El Partit Popular i el Partit Socialista de Picassent tornen a demostrar que ells han creat este sistema que ofega a gran part dels nostres veïns i veïnes. És ara el moment de retallar en sous públics i no en personal, ocupació i cultura com fa el Partit Socialista a Picassent. Són incapaços, ara que la gent ho està passant tan malament, de deixar retallar-se sous perquè volen acontentar a tots els membres del seu grup”, ha assegurat Artur Hernàndez.

Enfrontament amb les associacions
Altra dels moments lamentables que es va viure ahir va ser la demostració de la nefasta gestió que el regidor d’Esports ha realitzat contra el “Grup d’Esplai Esportiu Agility de Picassent”. Este grup de gent porta prop de 15 anys passejant el nom de Picassent en diverses competicions mundials i el passat dia 19 de setembre va rebre una carta de l’Alcaldessa per fer-los fora de les instal•lacions municipals on actualment desenvolupen la seua activitat. Compromís per Picassent va deixar clar ahir durant el plenari que ens pareix sorprenent que el regidor d’esports i l’alcaldessa siguen incapaços d’explicar quins són els motius per els quals es vol fer fora a esta gent. Per això, Artur Hernàndez va exigir a l’equip de govern, i especialment, al regidor d’Esports Héctor Pradas, que es torne a signar un conveni amb esta associació per a que puga continuar desenvolupant les seues activitats a Picassent.

“Sembla, quan almenys sorprenent, que l’única excusa que pose el regidor d’Esports per a expulsar a esta associació siga que no hi ha gent de Picassent. En primer lloc, perquè aquest argument falta del tot a la veritat. En segon, perquè ens pareix increïble que un Ajuntament use un argument d’eixe tipus en ple segle XXI, que desprèn un cert tufo electoralista . I tercer lloc, perquè esta gent porta molts anys representant el nom de Picassent per tot el món. Han tingut campions del món de la especialitat, entre ells l’únic campió d’Agility amb cadira de rodes. La postura de l’equip de govern, es inexplicable i intolerant”, ha assenyalat Artur Hernàndez.