Compromís per Picassent ha valorat molt negativament l’augment de l’atur a Picassent, pujada que deixa les xifres de l’atur en el màxim anual. La coalició valencianista ha reiterat en els darrers dotze mesos les seues diferents propostes per establir un “Pla de Treball per a desocupats de llarga durada” que tinga com a objectiu arribar als picassentins i picassentines que més dificultats estan patint durant l’actual conjuntura econòmica. Des de Compromís per Picassent lamenten que totes propostes presentades a l’equip de govern del PSOE han estat rebutjades sistemàticament, sense, almenys, establir cap tipus de negociació.

Cal recordar que al darrer plenari de pressupostos Compromís ja va fer palesa la seua proposta de reduir les comissions informatives de l’Ajuntament, de reduir les juntes de govern i d’eliminar un dels alliberats que el PSOE té a l’equip de govern amb l’objectiu de retallar despeses en sous polítics per crear el citat “Pla de Treball per a desocupats de llarga durarada”. Poc després, el portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Picassent, Artur Hernàndez, va presentar un altra proposta en este sentit amb l’objectiu de destinar l’augment de l’Impost sobre Bens Immobles (IBI) a la creació de nous llocs de treball a Picassent. Compromís va entendre que este esforç econòmic i fiscal, a causa de les polítiques de Rajoy, que estan suportant els ciutadans a nivell municipal ha de adreçar-se a pal•liar una de les lacres més grans que patim en estos moment, com és la de l’atur. Ambdues propostes, va ser rebutjades pel govern municipal del PSOE.

“Hem de ser conscients de les dificultats per les que està passant la societat. Les nostres famílies, la gent més pròxima a tothom està en situacions socials molt complicades i cal que els representants públics porten endavant iniciatives per reactivar la economia i el mercat laboral. Nosaltres tornem a reiterar les nostres propostes en matèria de creació de treball a l’equip de govern del PSOE. Fins al moment totes han estat rebutjades. Però anem a continuar presentant propostes serioses, és el moment d’arribar a acords i ajudar a la gent, i el PSOE ha d’entendre açò. Està en joc la situació de moltes famílies de Picassent”, ha assenyalat el portaveu de Compromís a Picassent, Artur Hernàndez.