El plenari de l’Ajuntament de Picassent va rebutjar ahir la proposta de la Coalició Compromís per crear un Pla de creació d’ocupació local. La desestimació de la proposta de Compromís es va fer efectiva a causa dels vots en contra del Grup Socialista, en canvi Compromís i Partit Popular van votar per portar endavant aquest pla. La iniciativa, presentada pels valencianistes, tenia com a objectiu l’elaboració d’un pla de treball públic, destinat a les famílies més necessitades de la població.

La Coalició Compromís per Picassent ha lamentat l’actitud pressa per l’equip de govern del Partit Socialista. Des de la coalició valencianista defineixen aquest pla com a fonamental per crear una base “molt important” de treball públic per a la gent més necessitada. Des de Compromís troben real la possibilitat de vertebrar aquesta iniciativa a causa de l’augment de l’Import sobre Bens Immobles (IBI) aprovat pel Consell de Ministres. Este augment impositiu suposarà uns ingressos extraordinaris que, a hores d’ara, no tenien previstes les administracions locals i que van a suposar una nova càrrega impositiva als ciutadans, per això, aquestos diners han de tindre una finalitat concreta. Des de Compromís entenen que aquest esforç econòmic i fiscal que han de suportat els ciutadans a nivell municipal ha d’adreçar-se a pal·liar una de les lacres més grans que pateix la societat en aquestos moments: l’atur.

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Picassent, Artur Hernàndez, va manifestar durant el plenari on es va rebutjar la proposta la seua perplexitat pel rebuig sense condicions del Partit Socialista davant una proposta que té com a únic objectiu la creació de llocs de treball mitjançant un ingrés extraordinari de diners que l’Ajuntament no preveia i que damunt prové directament de la butxaca dels ciutadans i ciutadanes.

Des de Compromís s’entén que amb aquesta decisió es torna a perdre l’oportunitat de donar-li al poble, a la gent, un futur, una oportunitat per eixir un poc millor d’aquesta situació. “No tenim cap dubte que la situació de les arques municipals és més que complicada, tot i que després s’encarreguen de propagar als quatre vents que hi ha superàvit i no s’escatima en posar cartells innecessaris per tot el poble de propaganda innecessària”, ha assegurat Artur Hernàndez.