El regidor de Compromís a l’Ajuntament de Picassent, Artur Hernàndez, ha presentat una moció que anirà al pròxim plenari del mes de febrer en la qual condemna les brutals agressions policials que han patit els estudiants i ciutadans en general a la ciutat de València i demana la destitució immediata de la delegada del Govern en València, Paula Sánchez de León.

La moció exposa que la brutalitat policial contra les protestes pacífiques i justificades dels estudiants de l’IES Lluís Vives de València han donat la volta al món en poques hores. Menors d’edat, persones majors, invidents, joves… han estat agredits, retinguts i detinguts sense cap justificació, violant-se els drets constitucionals més fonamentals de l’estat de dret.

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Paula Sánchez de León, ha justificat les càrregues policials i les detencions, la qual cosa ha intensificat les protestes. El més greu, però, és que la màxima representant del govern de l’Estat al territori valencià ha mentit en les seues declaracions perquè, gràcies a les noves tecnologies, els vídeos i les imatges que s’han pres al carrer demostren que les reaccions violentes són per part de les forces de seguretat de l’Estat.

No podem oblidar que les protestes dels estudiants són per a denunciar la manca de calefacció, llum i mitjans bàsics als centres educatius, fruit dels impagaments i de les retallades pressupostàries del Govern Valencià en els serveis públics més bàsics i essencials per a la nostra societat.

Per tot això, la Coalició Compromís de Picassent demana al plenari de l’Ajuntament que condemne les brutals agressions policials que han patit estudiants i ciutadans en general en la ciutat de València i que demane la destitució immediata de la delegada del Govern en València, Paula Sánchez de León.

A més, l’Ajuntament haurà de demanar al Govern d’Espanya una investigació a fons dels fets succeïts a València per a depurar responsabilitats en tot l’escalafó policial i retirar de servei a aquells agents que hagen violat la llei i els drets fonamentals dels ciutadans i ciutadanes.