La Coalició Compromís de Picassent ha denunciat la vergonyosa situació viscuda en el darrer plenari extraordinari de l’Ajuntament de Picassent davant les incomprensibles postures adoptades pel PSOE i el PP. Durant el matí del dijous 5 de gener es va celebrar un plenari extraordinari (que durà poc més de 10 minuts) per debatre els informes elaborats per la secretaria i la intervenció municipal en relació a les al•legacions presentades pel sindicat CCOO al pressupost municipal de 2012. Despres d’aquesta sessió la Coalició Compromís ha fet constar a la secretaria municipal la seua intenció de no percebre la dotació econòmica corresponent a aquest plenari, així com tampoc la de la comissió extraordinària d’hisenda on es va debatre el mateix tema.

Compromís vol fer palés el seu profund malestar davant l’actitud de PP i PSOE en el darrer plenari extraordinari de l’Ajuntament de Picassent en el qual ambdues formacions han estat tirant-se en cara diferents retrets pel que fa al cobrament de les sessions plenaries i comissions. El PSOE ha fet la proposta de no cobrar, tot i que 4 dels 9 regidors que actualment estan alliberats no deixaran de rebre el seu sou integre. El PP per la seua banda no ha renunciat a cap cobrament i per tant cobraran tant per l’assistència al plenari com per la comissió informativa, en el cas de la portaveu Carmen Primo al voltant d’uns 400 euros per dues assistències de menys de 10 minuts cadascuna. Des de la Coalició Compromís ens molesta però no ens sorprèn l’actitud presa pel Partit Popular al negar-se a deixar de percebre esta quota econòmica extraordinària i que no està inclosa dins dels plenaris i comissions ordinaris del consistori.

Per altra part, tornem a fer constar la nostra oposició a l’actual situació de l’equip de Govern. El qual, després d’aprovar un pressupost ple de retallades cap als treballadors i treballadores del mateix i sense cap tipus de política en creació de treball, fa palesa l’absència de retallades en els alliberats de l’equip de govern. Per aquest motiu, la Coalició Compromís tornem a exigir a l’equip de govern eliminar un dels seus regidors alliberats. Cal recordar que els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Picassent va rebutjar tindre cap regidor alliberat. En canvi, l’equip de govern manté el mateix nombre de regidors de la legislatura passada. Altra de les propostes rebutjades per l’equip de govern del PSOE ha estat la reducció de les comissions informatives a l’Ajuntament, una reducció que suposaria un estalvi molt important per al consistori i que no afectaria als treballadors i treballadores i sí als diners percebuts pels regidors.