Pep Gimeno “Botifarra” va deixar bocabadades als vora cents assistents que es van congregar anit a l’acte, organitzat per la Coalició Compromís per Picassent per celebrar el Nadal, de presentació el llibre “La veu de la memòria” i un posterior concert del cantant a la llibreria Odisseu Llibres de Picassent. Aquest llibre recull la biografia d’una de les veus valencianes més importants actualment, Pep Gimeno Botifarra. La presentació va córrer a càrrec de l’autor de llibre, Antoni Martínez, del propi Pep Gimeno, de Artur Hernàndez, portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Picassent i de Miquel Gil, cantant i amic personal del propi Botifarra.

L’autor de llibre va explicar la importància que ha tingut en els darrers anys la figura de Pep Gimeno Botifarra per a la música d’arrel valenciana. Botifarra és, segurament, un fenomen sense precedent a la música d’arrel valenciana. Ha aconseguint moltes coses que pareixien impossibles. Ha fet que les cançons tradicionals de La Costera i La Vall d’Albaida, que només recordaven els més vells de cada poble, tornen a ser cantades per joves i xiquets. Que un disc de música tradicional en valencià porte venudes més de 6.000 còpies. Que el portal d’internet líder en difusió de videos, Youtube, oferisca la major part de les seues caçons. O que el buscador Google done 25.900 enllaços al teclejar Pep Gimeno “Botifarra”. El fenomen Botifarra ha explotat. I de moment no es veu cap límit per la línia ascendent que du el cantant.

“Hem volgut celebrar el Nadal amb la nostra gent amb un acte emotiu i que reconega, alhora, a una de les persones que ha aconseguit recuperar la memòria dels valencians. La tasca que està gent Pep Botifarra és tan important que tan sols sabrem reconeixer-la amb el pas del anys”, va indicar Artur Hernàndez. Per la seua part, Toni Martínez, autor del llibre, va voler deixar clar que Botifarra no és “un fenòment del moment. És una persona que porta 32 anys anant perls pobles i recuperant lletres que semblaven perdudes. És com diu el títol del llibre la veu de la memòria de molta gent”

El llibre l’ha escrit Antoni Martínez Revert, i la maquetació ha estat a càrrec de Miquel Mollà,  i al llibre ha col·laborat a banda de Pepe Botifarra un bon grapat de gent aportant lletres i melodies ja quasi oblidades, fotos… El llibre, a més, té un disc amb temes que van de l’inici fins als nostres dies, al qual s’ha evitat qualsevol tipus de re masterització per a que es puga apreciar l’evolució de l’estil, timbre i interpretació de Pep.

Concert emotiu

Després de la presentació els assistents van poder gaudir d’un emotiu concert on els assistents van poder gaudir de les peces més populars cantades per Pep Gimeno Botifarra. Cançons com La Malaguenya de Barxeta, El velatori o El Romanç de Senyera van emocionar al públic.