Trini Carballo Romasanta ha estat elegida per l’assemblea de Compromís per Picassent com a candidata a l’alcaldia de Picassent. La pròxima candidata és militant de Compromís i ja va formar part de l’anterior llista de la formació en les eleccions municipals de 2015. L’assemblea local de Compromís ha triat per unanimitat a la candidata. “Estem davant una magnífica candidata. Una persona en majúscules, que ha invertit tota la seua vida professional a ajudar a la gent des de l’educació pública i que ara busca fer-ho en l’àmbit polític”, ha assenyalat la portaveu local de Compromís, Nere Tarazona.

Trini Carballo substitueix Artur Hernàndez que ha estat cap de llista de Compromís en les darreres tres eleccions municipals (2003, 2011 i 2015) i es sitúa com la primera dona que encapçala la llista de Compromís a Picassent. Per la seua part, el portaveu municipal, Artur Hernàndez, ha explicat sentir-se “molt orgullós de tindre una candidata i companya com Trini. És una persona preparada, honesta, que coneix perfectament Picassent i la seua gent, que participa en la vida social del nostre poble i que té un gran sentit de la responsabilitat i del treball envers el seu poble”.

Trini Carballo, diplomada en Magisteri de 63 anys, ha estat mestra del col·legi Sant Ignasi de Picassent des de 1996, on ha estat una activista i defensora de l’escola pública i ha co-organitzat la participació de l’Escola en les Trobades d’Escoles en valencià. Trini forma part de diverses associacions de Picassent i és una gran defensora de la cultura i les polítiques públiques educatives del municipi. Actualment, forma part activa de l’Associació Cultural Grup de Bastonots i és cantaora de cant d’estil valencià. A més a més, Trini és una activista del feminisme i ha donat suport a totes les iniciatives feministes socials a Picassent i el País Valencià durant els darrers anys.

Per altra part, també forma part de la Coral de l’Associació d’amics de Cristòfor Aguado i és sindicalista de CCOO. Malgrat estar jubilada, continua col·laborant amb l’escola com a mestra voluntària donant classes de dansa i ball a les xiquetes i xiquets.

“Durant molts anys he treballat des de l’activisme educatiu per a fer una societat millor. Ara encapçale una candidatura amb la resta de companyes i companyes que busca fer un Picassent més just, on totes i totes siguen partíceps, sense deixar ningú enrere. Anem a presentar una proposta de govern moderna, oberta, transparent i que millore notablement la vida de la gent de Picassent”, ha assenyalat Trini Carballo.