Compromís per Picassent va aconseguir traure endavant, per unanimitat de tots els grups polítics al plenari ordinari de juliol de 2018, la seua proposta per a posar en marxa un referèndum popular per a decidir el nom de la futura escola de Picassent que es construirà al municipi gràcies al Pla Edificant posat en marxa per part de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana. Al mateix temps la formació valencianista ha proposat el nom de “CEIP Torre d’Espioca” amb l’objectiu de posar en valorar el patrimini històric i cultural de Picassent. “Volem reivindicar no tan sols davant el més menuts i menudes el patrimoni de Picassent, sinó també entre les seues famílies. Entenem que és una forma de donar valor a la torre i a la història de Picassent aconseguint consolidar en l’imaginari col·lectiu del poble un nom que és cabdal per a nosaltres com a municipi”, ha assenyalat Artur Hernàndez, portaveu municipal del grup.

Al mateix temps, des de Compromís per Picassent es creu que és molt important avançar en la democràcia participativa del municipi. “Entenem que els assumptes importants del municipi els han de decidir la ciutadania. El fet d’aconseguir treure endavant la nostra proposta per unanimitat és important”, ha indicat Hernàndez.

Trasllat de la creu de l’ermita, compromís demana una consulta popular
Per altra part, al mateix plenari es va sotmetre a votació dels grups municipals el nou projecte de remodelació de l’espai de l’ermita. Compromís per Picassent es va mostrar a favor d’aquest projecte però va demanar fer una consulta popular per al trasllat de la gran creu que hi ha al mig de l’explanada al cementari del municipi, una petició que des de l’equip de govern no es va acceptar i que no es contempla de moment. “Ens sorpren molt negativament que el PSOE trie quan s’ha de fer una consulta popular o no. Quan hi han temes que els són cómodes no hi ha problemes per a fer consultes populars, la resposat és immediata. Però quan el tema pot ser controvertit, la decisió de la ciutadania depèn del temps polítics interns del partit socialista de Picasssent, preocupat per mantindre l’equilibri intern dels seus posicionaments més conservadors i de dretes”, ha assenyalat Artur Hernàndez.

Des de Compromís per Picassent també ens felicitem que el projecte de remodelació de l’ermita contemple la unificació de l’explanada amb el parc situat entre els carrers Joan Pesset i Carles Albors, una projecte que defensa Compromís des de fa més de 15 anys i que està situat a tots els darrers programes electorals de la formació.