Compromís per Picassent ha preparat un col·loqui el pròxim 3 d’octubre a la Casa Benlloch del municipi per a parlar de la situació del camp valencià i, especialment, d’una de les noves plagues l’afecta, la xylella fastidiosaAl col·loqui, al que podrà assistir qualsevol veïna o veí de Picassent, participaran Vicent Pérez, agricultor de Picassent, Jordi Sebastià, eurodiputat membre de la comissió d’agricultura del Parlament europeu i Ferran Gregori, tècnic de la Unió de Llauradors i Ramaders.

La xylella fastidiosa és un bacteri que provoca la dessecació i mort de plantes. Pot atacar a més de 200 espècies, sobretot oliveres, ametllers, cítrics i plantes ornamentals. El bacteri es transmet d’una planta a una altra per mitjà d’insectes. A Europa, el vector més comú és el ‘Philaenus spumarius’. No obstant això, hi ha més vectors i se sap molt poc d’ells: no se sap ni tan sols si serien capaços de volar de Balears a la península Ibèrica. Així doncs, la importància d’informació al voltant d’este tema és fonamental per a la gent de Picassent a causa del gran sector agrari minifundista i extensió agrícola del municipi.