Des del col·lectiu de Compromís a Picassent expressem la nostra més enèrgica condemna davant la intolerable agressió homofòbica patida per dues persones al nostre municipi el passat 8 de juliol. Així mateix, manifestem el nostre sincer recolzament a ambdós i a les seues famílies.

D’altra banda, demanem a l’Ajuntament que pose en marxa diferents mesures perquè fets tan lamentables com aquest no es tornen a repetir. Primerament, presentarem una moció contra la LGTIBfòbia al plenari municipal perquè tots els grups representats manifesten la seu condemna davant d’aquesta agressió. I per altre costat, instar a l’Ajuntament a fer una campanya de conscienciació contra les agressions homofòbiques a les pròximes festes de bous.

Considerem que el consistori ha de posicionar-se clarament en contra d’aquest tipus de delictes i que llançar un comunicat a mode de repulsa pública no és suficient. Al nostre parer, l’Ajuntament hauria d’assumir un paper actiu davant d’actes tan deplorables com aquest. Per això, sol·licitarem que els serveis jurídics i socials municipals es posen a la disposició de les víctimes i oferisquen l’assessorament que necessiten.

“Des de Compromís per Picassent farem tots els esforços per aconseguir que Picassent siga un municipi lliure de violència. Per això, cal que en aquest casos les administracions públiques estiguen a l’altura i facen costat a les victimes. El terrorisme social que suposa l’homofòbia l’hem de combatre totes i tots juntes, sense partidisme i anar de la mà”, ha assenyalat la regidora de Compromís per Picassent, Nereida Tarazona.