Compromís per Picassent ha presentat una proposta al plenari municipal de Picassent per implantar desfibril·ladors cardiacs semiautomàtics amb l’objectiu d’incrementar la seguretat sanitària de la ciutadania. Davant aquesta proposta el plenari municipal ha aprovat per unanimitat acceptar aquesta proposta de Compromís.

Segons dades oficials, a l’Estat Espanyol es registren al voltant de 30.000 parades cardíaques cada any o, el que és el mateix, una parada cada 18 minuts. Tant els diferents governs autonòmics com el Ministeri de Sanitat recomanen la instal·lació de desfibril·ladors semiautomàtics als espais públics de gran afluència amb l’objectiu de lluitar contra la mort sobtada, ja que es calcula que més del 80 per cent dels casos podrien revertir-se si es realitzara una desfibril·lació en els primers minuts. La utilització d’un desfibril·lador no només ajuda a reduir el percentatge de morts, sinó també la gravetat de les possibles lesions cerebrals derivades d’una parada cardíaca.

Amb aquesta moció de Compromís per Picassent s’aconsegueix, per primera vegada, que la ciutat de Picassent dispose d’aquest tipus de instalacions.