Artur Hernàndez es presenta a l’Alcaldia de Picassent per Compromís.

P.: Si és escollit alcalde de Picassent, quines seran les mesures que posarà en marxa els primers 100 dies de govern?

R.: El primer que ens caldrà fer durant els 100 primers dies serà veure la situació real de moltes coses com, per exemple, el superàvit que, any rere any, el PSOE afirma i remarca que tenim. Nosaltres volem que recaiga en les persones i no que valga per pagar préstecs .

P.: Passats estos 100 dies, quins seran els pilars fonamentals de la legislatura?

R.: Els nostres pilars a l’hora de governar van a ser oferir un servei públic de qualitat i protegir la nostra ciutadania davant la crisi i els problemes que ens duu. La creació de llocs de treball, la transparència i no estar més preocupats i preocupades d’eixir a la foto que de resoldre problemes seran les nostres bases de treball.

P.: Com resumeix vostè els darrers 4 anys? Com valora el paper de Compromís a l’oposició?

R.: Jo el valore d’una forma molt positiva. Crec que l’oposició que hem fet ha estat honesta, sense demagògies però contundent. Pense que hem donat un exemple de com cal fer oposició. De fet, alguns regidors del PP ens han reconegut la nostra tasca com a opositors, una tasca que ells han estat incapaços de fer.

P.: L’eslògan de campanya de Compromís és “Torna a Somriure. És el moment de les persones”. Què han volgut transmetre amb ell?

R.: És el que creiem que necessitem com a societat. Estem en temps grisos i cal que el somriure torne a les nostres cares, perquè de ben segur que les coses milloraran si el recuperem. Quan diem que es l’hora de les persones, és perquè creiem en una societat que mire més per la gent d’a peu, sense protagonismes que acaben convertint-se en un clientelisme que deriva en corrupció i opacitat. Nosaltres sabem que les persones, des de l’anonimat i en societat, tenen un comportament just i honrat i no busquen el benefici propi.

P.: Quins són els punts bàsics del seu programa electoral?

Tenim algunes propostes que estem desitjant portar endavant, i que poden canviar la vida del nostre veïnat. La connexió entre el poble i les urbanitzacions amb carrils bici i per passejar és un projecte molt atractiu i que millorarà la nostra qualitat de vida. A més a més, crearem una regidoria que gestionarà tot allò referent a les polítiques de treball i que oferirà transparència i formació. Creiem que ajudarà a fer somriure a la gent, a viure millor.

P.: Quines iniciatives engegarà Compromís des d’esta regidoria de treball?

R.: El primer que pensem és que cal una remodelació de l’àrea que gestiona la formació i les polítiques de treball. Per a que s’entenga, si fa 20 anys la bombolla urbanística feu que tots els ajuntaments contractaren un arquitecte, dos aparelladors, etc., ara el nostre problema no és l’urbanisme, és generar llocs de treball. Per tant, hem de crear un equip de professionals que es dedique a fer de Picassent un poble que genere treball, perquè és el que necessitem ara mateix. No pot ser que tinguem el mateix equip humà treballant en polítiques de treball que fa 10 anys, la situació no té res a veure.

P.: Fa uns anys, Compromís va formar part de l’equip de govern de l’Ajuntament de Picassent. Creu que els votants valoraran esta experiència com a una cosa més bé positiva o més bé negativa?

R.: Jo crec que els votants no valoren tant amb qui et juntes sinó perquè i què fas quan et juntes amb algú, políticament parlant. Crec que el nostre pas pel govern ens va ajudar a conèixer la realitat de la gestió municipal. Vam posar en marxa polítiques progressistes i valentes, i això la gent ho va valorar positivament. De fet, vam fer que tant nosaltres com el PSOE (que fou amb qui pactàrem) augmentàrem el nostre percentatge de vots.