Compromís per Picassent ha denunciat el vessament d’una important quantitat de quitrà de carreteres enmig de la serra de Picassent. Aquest vessament, suposa un important atac al medi ambient i reflexa l’escassa sensibilitat mediambiental que té l’actual equip de govern del Partit Socialista a Picassent.

IMG-20150429-WA0017El vessament, que es troba situat en el “camí de les cinc pujades”, està just en un lloc molt important mediambiental del terme de Picassent, una zona, a més a més, molt utilitzada pels ciclistes de muntanya que ja han manifestat el seu rebuig i enuig a l’acció realitzada pel consistori.

“Aquesta és una pràctica realment preocupant del Partit Socialista. El quitrà dels carrers del poble el reutilitzen per a millorar alguns camins rurals. Però ara, ho fan just enmig de la serra, amb totes les conseqüències mediambientals que això pot tindre”, ha assegurat el candidat a l’alcaldia de Picassent, Artur Hernàndez.

L’abocament d’aquest quitrà just enmig de la serrà suposa la introducció d’elements molt nocius per a la fauna i la flora autòctones. A més a més, amb la caiguda de pluja el quitrà s’escampara pels barrancs i els elements nocius del quitrà poden introduir-se als aqüífers de la zona.

Artur Hernàndez_2015“Sense cap dubte és una acció molt greu.  No obstant, no ens estranya. El govern del PSOE de Picassent ha mancat durant els darrers quantre anys de qualsevol tipus de política mediambiental. Sols pensen en fer accions electoralistes com asfaltar carrers, ara l’ocurrència ha estat asfaltar les muntanyes. Els dóna igual el nostre entorn, sols volen buscar vots costen el que costen”, ha conclós, Artur Hernàndez.

Aquesta és una situació molt greu ja que altres pobles veïns, com Llombai, cuiden aquesta mateixa serra (declarant-la Espai Natural),i en canvi, l’Ajuntament de Picassent li aboca quitrà. En aquesta mateixa zona també es troben situats referents cultural etnogràfics com les casetes dels pastors. És a més a més, una zona amb una gran presència de raboses, perdius o conills que ara hauran de passejar-se pel quitrà.