Compromís per Picassent ha participat en la mobilització de rebuig a la reforma del règim local que està impulsant el govern de Mariano Rajoy. El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Picassent, Artur Hernàndez, ha estat present a la protesta junt a altres càrrecs de Compromís com el síndic en les Corts Valencianes, Enric Morera, el portaveu adjunt, Juan Ponce, el diputat provincial Emili Altur, alcaldes com Jordi Sebastià (Burjassot) o Tomàs Ferrandis (Xeresa) i regidors de diferents poblacions del País Valencià, entre aquests els de València: Joan Ribó, Consol Castillo i Maria Pilar Soriano, han participat aquest matí en la marxa convocada pels sindicats .

Morera ha dit que es tracta d’una reforma “molt negativa, perjudicial per als ajuntaments, que vol acabar amb la seua autonomia i que eliminarà serveis municipals bàsics i molt importants, a més de suposar la supressió de milers de llocs de treball. Des de Compromís ens hem oposat, ens oposem i ens oposarem a una reforma injusta, que vol carregar les culpes d’uns governs centrals inútils i incompetents en els nostres ajuntaments, i això no ho anem a consentir”.

El portaveu de Compromís ha lamentat l’absència de regidors del PP, “que diu el contrari del que pensa o el que fa i la realitat és que el PP vol acabar amb l’autonomia dels ajuntaments i vol reforçar institucions que han de desaparéixer, com ara les diputacions provincials”.