Les retallades en Sanitat arriben a posar en perill serveis importants i bàsics com el que es dóna a Picassent, on es pretén eliminar l’ambulància del centre de Salut. Per aquest motiu, el col·lectiu de Compromís per Picassent s’ha sumat al rebuig d’aquesta mesura presa per part de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana. Els diferents membres de Compromís per Picassent i Joves amb Compromís per Picassent van estar encapçalats pel  portaveu comarcal de Compromís Horta Sud i portaveu de Compromís per Picassent, Artur Hernández qui va donar suport a la “Platorma en Defensa de l’Ambulància a Picassent”.

El propi Artur Hernàndez ha assenyalat que Compromís s’ha unit a aquesta protesta del tancament “però pensem que accions de protesta com estes han de planificar-se millor. Primerament, perquè en les hores que es realitza el tancament al Centre de Salut hi ha personal treballant i, a més, tampoc es podran sumar altres ciutadans que estaran també als seus treballs”. D’altra part, des de Compromís per Picassent s’ha anunciat la intenció d’intensificar diverses mesures de protesta respecte a este tema. En una reunió de l’executiva local de Compromís per Picassent s’ha anunciat la posada en marxa de diferents iniciatives per posar de manifest la injustícia de la decisió presa per la Conselleria de Sanitat.

“No ens acontentem en l’acte del tancament a l’ambulatori. Hem de fer arribar la nostra veu des de la gent del poble fins a les institucions que han privat Picassent d’un Servei tan bàsic com el de les ambulàncies nocturnes”, ha manifestat Artur Hernàndez.

En este camí, Mireia Mollà, diputada de Coalició Compromís a les Corts, denunciava durant la jornada de dilluns 11 de març,  que el Consell ha retallat 15 milions d’euros en Sanitat per pagar interessos de demora, és a dir, per donar-los als bancs. És la conseqüència de l’aplicació de la reforma constitucional que varen pactar PSOE i PP en agost de 2012 per donar prioritat al pagament del deute per davant de qualsevol altra despesa, com la de Sanitat o Educació. Ací teniu més informació.

Des de Compromís pensem que les persones estan per davant de tot, i és per això que volem plantar-nos contra aquest austericidi i fer valdre la nostra filosofia més bàsica: #RescatemPersones. En aquest sentit, vos convidem a llegir aquest article que el síndic-portaveu del grup de Compromís a les Corts, Enric Morera, ha publicat al seu blog en l’edició espanyola del Huffington Post: “Rescatemos Personas“.