Les diferents associacions animalistes valencianes han felicitat el poble de Picassent per l’aprovació de la moció presentada per Compromís que Picassent que va suposar que la població es convertirà en el municipi 85 de tot l’Estat Espanyol en declarar la prohibició d’espectacles amb animals salvatges i ordenar l’adaptació de les ordenances municipals per tal de no permetre’n l’entrada ni la instal•lació al terme de Picassent.

Diferents associacions s’han congratulat d’este acord plenari que es va produir a Picassent i que va ser possible gràcies a la proposta presentada per Compromís per Picassent. La Plataforma Carles Pinazo ha assenyalat que la decisió presa en el plenari “ens ha de plenar d’orgull. Nosaltres ho estem, i molt”. Per la seua part, la Sociedad Protectora de Animales y Plantas “San Antonio Abad”-SPASAV de Picassent ha assenyalat la decisió com a “totalment acertada”. Altra entitat que ha volgut felicitar Picassent ha estat la Federación para la protección y defensa de los Animales en la Comunidad Valenciana, els quals alhora de congratular-se amb la decisió recorden que “no es necesaria la utilización de ningún tipo de animal para la diversión ni el disfrute de la gente”.

L’aprovació de la moció va suposar situar a Picassent en l’avantguarda de les poblacions que potencien les conductes cíviques i de respecte de la ciutadania cap al nostre entorn natural, ja que els circs amb animals salvatges només ajuden a que els més menuts vegen els animals com un simple objecte de diversió, als quals se’ls pot dominar i explotar. Picassent es va convertir així en el primer municipi de la comarca en tindre este tipus de legislació, i en el tercer valencià després d’Novelda i Petrer.