La Coalició Compromís per Picassent ha denunciat la lamentable situació en la que es troba Picassent per a la lliure accessibilitat de totes i tots. La Coalició valencianista ha llançat la campanya “Picassent sense barreres” amb l’objectiu de fer palesa la situació lamentable en la que es troben els carrers de Picassent amb un fum de barreres arquitectòniques on gent amb cadira de rodes, mobilitat reduïda, carrets de xiquets i xiquetes, o gent major amb gaiatos o caminadors no pot circular amb normalitat pels carrers de Picassent. L’objectiu de la campanya és advertir a l’Ajuntament de Picassent de totes aquelles zones per les quals els veïns i veïnes amb problemes de mobilitata reduïda no poden passejar o anar pel carrer.

Nereida Tarazona
Nereida Tarazona

“Imagina’t que vas amb cadira de rodes perquè no pots moure les cames, i impulses el pes del teu cos amb els braços i els abdominals. I de matí eixes de l’ascensor del teu pis i vas amb la teua cadira pel carrer XX, i quan arribes al cantó del carrer XX , ja no pots avançar més,  necessites cridar a un amic per que vinga a ajudar-te a baixar o pujar eixos XX cm d’escaló que suposa eixa vorera.Això és el que viuen la nostra gent discapacitada cada vegada que té que eixir a passejar pel carrer”, explica la coordinador local de Compromís, Nereida Tarazona. La campanya de denuncia de la Coalició Compromís es vertebra des de la participació ciutadana ja que els ciutadans i ciutadanes poden enviar fotos dels llocs del poble amb més problemes de barreres arquitectòniques. Aquestes fotos es poden fer arribar a la Coalició Compromís per Picassent mitjançant les diferents xarxes socials, el correu electrònic (info@blocpicassent.com), o la pàgina web (picassent.compromis.net). Totes les fotos enviades es podran veure a: http://picassent.compromis.net/picassentsensebarreres/

Artur Hernàndez

“És necessari que el govern del partit socialista s’en adone de les necessitats socials reals de la gent. Tenim constància de multitud de queixes de persones discapacides que demanen a l’Ajuntament que millore l’accesibilitat del poble. Cal fer una aposta per un poble més accesible. El resultat d’esta campanya serà un profund estudi que realitzarem a Compromís per Picassent i que entregarem al govern municipal per a que tinga en compte els problemes reals de la gent”, assegura el portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Picassent, Artur Hernàndez.

A més a més, Compromís realitzarà una presentació informativa de la campanya #picassentsensebarreres a les 18 de la vesprada a l’Ermita el pròxim dimarts 6 de novembre.