Compromís per Picassent ha presentat una moció en la qual demana a l’equip de govern que l’Ajuntament de Picassent expresse el seu rebuig a l’exhibició d’animals salvatges en circs. Alhora que inicie els procediments per declarar la prohibició d’espectacles amb animals salvatges i ordenar l’adaptació de les ordenances municipals per tal de no permetre’n l’entrada ni la instal•lació al terme de Picassent.

Durant els darrers anys s’han instal·lat al terme de Picassent diferents circs amb presència d’animals salvatges. Degut a què en moltes ciutats ja estan prohibint la seua instal·lació.

Els elefants, lleons, tigres, rinoceronts, zebres, ximpanzés, cocodrils, pitons, dromedaris, óssos, etcètera, són una llarga llista d’animals sotmesos i convertits en titelles per a l’entreteniment humà. Fer equilibris sobre pilotes, anar en bicicleta, conduir motocicletes, traspassar anelles de foc, ballar, saltar, fumar, aguantar-se sobre dues potes, aixecar-se… són part dels números antinaturals que els animals en els circs han d’interpretar després d’un llarg procés d’ensinistrament i de domini fins que s’aconsegueix anul·lar la seva voluntat.

Des de Compromís per Picassent entenem que l’administració ha d’afavorir i potenciar les conductes cíviques i de respecte de la ciutadania cap al nostre entorn natural, i han d’inculcar als nostres fills els valors d’empatia i de respecte cap a les altres persones, ja que els circs només ajuden a que els més menuts vegen els animals com un simple objecte de diversió, als quals se’ls pot dominar i explotar.