La Coalició Compromís de Picassent es suma i dona tot el suport al col·lectiu de pares i mares d’alumnes de Picassent que ha convocat per al proper dia 21 de febrer un Carnestoltes per reivindicar una educació digna i de qualitat. El pròxim 21 de febrer cada col·legi es concentrarà a les 15h. del dia 21 en la porta de la seua escola i en compte d’entrar a classe iniciaran un recorregut fins l’ajuntament on s’uniran les famillies de tots els col·legis. Des Compromís per Picassent volem fer palesa la nostra solidaritat amb els diferents col·lectius de l’educació, i ens sumarem a esta festa reivindicativa per una educació de qualitat.

Us enganxem el comunicat que han emès els pares i mares:

En primer lloc dir-vos que com a pares i mares estarem al vostre costat per tal de lluitar per una educació digna i de qualitat, perquè en tot el que està passant no sols vos afecta a vosaltres, l’educació és una cosa de tots: docents, pares i mares, i de la societat en general, ja que els nostres fills són el nostre futur, i de la educació que reben depén la seua llibertat i el bon funcionament d’un país.

Ara després de donar-vos el nostre recolzament absolut, volem que vosaltres també ens entengueu a nosaltres…

Nosaltres volem lluitar pel futur, per la educació… però no volem que en eixa lluita els nostres fills siguen els perjudicats directa o indirectament. Els xiquets ja tenen prou en tot el que està passant al seu voltant, moltíssimes famílies viuen ja en situacions precàries, en totes les retallades ells ja ixen perjudicats també, l’ambient que es respira és trist i negatiu… i la veritat, no volem llevar-los ni la il•lusió ni els beneficis pedagògics que aporten les activitats extra curriculars. Com ja sabeu per a ells són importantíssimes les coses tan senzilles com una eixida, una festa en la que col•laboren els pares i mares… és una il•lusió que els motiva, al mateix temps que els fa conèixer l’entorn, que desenvolupa la relació entre el xiquet i el docent i com no els pares i mares.

I també volem que penseu que esta situació es va a regularitzar tard o prompte, però alguns dels nostres fills no tornaran a gaudir de les activitats, festes i demés que es desenvolupen en infantil, perquè ja passen a primària. Així que nosaltres, com a pares i mares, hem de vetllar per la seua infantessa, no poden uns xiquets fer-se càrrec dels problemes d’una societat. Volem que siguen xiquets, que pensen en jugar al baló no en que per culpa de la crisi no van a fer excursions ni festes, no volem que visquen un ambient trist i desil•lusionat.

Així alguns pares i mares hem decidit que anem a donar-los eixa il•lusió i eixe positivisme, vos entenem perfectament en les vostres protestes però entengueu la nostra postura com a pares.

Per finalitzar comunicar-vos que en breu anem a celebrar carnestoltes, és un acte totalment voluntari i en el que participaran les famílies que així ho desitgen. Res ens agradaria més que vosaltres com a part de la vida dels nostres fills també estiguéreu amb nosaltres, però entenguem les vostres decisions.