La Coalició Compromís per Picassent ha fet constar el seu rebuig total a les retallades que pateix la població des de l’1 de febrer en els serveis de FGV a Picassent en la línea 1 de metrovalència. La Coalició Compromís considera un àtac inacceptable aquesta mesura, presa per la Conselleria de Infraestructures, cap als serveis de benestar de les veïnes i veïns de Picassent.

Esta mesura es veu agreujada pel fet que el passat 1 de gener van pujar desmesuradament els preus de tots els bitllets des de Picassent, i a partir de demà els picassentins i picassentines hauran de pagar més diners per menys servei. Per aques motiu, des de la Coalició Compromís presentarem en el pròxim plenari una moció per instar al govern de la Generalitat que reflexione al voltant d’aquesta mesura i que restaure alguns dels serveis que demà desapareixeran o bé que baixe el preu dels bitllets del metro.

Què fa el govern local del PSOE?

Per altra part, la Coalició Compromís també ha volgut exigir al govern local de Conxa Garcia que realitze amb fermesa la defensa dels drets de tots els picassentins davant aquesta mesura presa per part de la Conselleria. Per aquest motiu no entenem des de la Coalició Compromís com per part del govern del PSOE encara no s’han fet públiques les beques d’ajuda al transport del joves que fins ara se venien realitzant a Picassent des de feia més de 4 anys, una iniciativa començada per Compromís quan formava part del govern local en la passada legislatura.

Artur Hernàndez

“El que ha fet la Generalitat Valenciana amb els serveis de ferrocarril a Picassent ha sigut indignant, però tampoc entenem la postura del govern local. Exigim al govern del PSOE de Conxa Garcia que aposte per les polítiques socials i progressistes. A què esperen per a convocar les ajudes locals de transport per als joves? Per això, desitgem i esperem que el govern local no realitze cap tipus de retall a estes ajudes per als joves. Amb les mesures de la Generalitat Valenciana, ara més que mai hi ha que mantenir les despeses en benestar social, com aquestes ajudes, i retallar en altres llocs. Des de Compromís creguem que el que està passant amb està retallada de serveis i benestar social és alarmant”, ha assenyalat el portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Picassent, Artur Hernàndez.