Compromís per Picassent ha organitzat un col·loqui a la Casa Benlloch del municipi per a parlar de la situació del camp valencià i, especialment, de la crisi de la taronja valenciana. Al col·loqui,  han participat Vicent Pérez, agricultor de Picassent, Joan Baldoví, portaveu de Compromís al Congrès dels Diputats i Trini Carballo, candidata de Compromís a l’Alcaldia de Picassent.

Joan Baldoví ha destacat la importància de apoderar els agricultors ja que crida l’atenció, per exemple, que ara mateix “es paga menys del que es pagava en els anys huitante”. “Des de Compromís sempre hem defensat els interessos del País Valencià, els valencians que estaven a Las Cortes han callat molt, no hem trobat cap ministre amb vocació valenciana. Però amb nosaltres al Congreso hem aconseguit que es parle de nosaltres, eixa visibilitat és la nostra fortalesa”, ha destacat Joan Baldoví.

Per altra part, en el tema del menyspreu a Europa el diputat de Sueca també ha posat damunt la taula la discriminació. “Als llauradors no ens deixen tirar certs pesticides, per això han d’impedir que la fruita que entra al nostre mercat tinga eixa quantitat de pesticides. Per exemple, en el tema de l’arròs hi ha hagut un acord entre països productors per a aplicar als importadors una clàusula de salvaguarda, per tal que el preu de l’arròs valencià siga més competitiu”, ha explicat Baldoví.

Els ponents van posar la taula la importància d’informació al voltant d’este tema és fonamental per als agricultors, així com en la necessitat de seguir irremeiablement demanant al Govern d’Espanya que exigisca la Unió Europea que aplique la clausula de salvaguarda per l’entrada de taronges a l’espai comú .