Compromís per Picassent ha votat en contra dels pressupostos presentats per l’equip de govern del PSOE. El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Picassent, Artur Hernàndez, va explicar el vot en contra del grup valencianista.

Des de Compromís per Picassent es creu que el pressupost que presenta el PSOE de Picassent és un pressupost poc treballat, amb poca imaginació i que demostra la inoperància del PSOE de Picassent. En el pressupost per a 2018 ens trobem en àrees de govern buides de contingut, que no tenen polítiques actives i que estan de manera testimonial tan sols per assegurar un equilibri intern entre els regidors del PSOE facen alguna cosa o poc. Per aques motiu des de Compromís es creu que es deuria reduir el nombre d’àrees de Govern i comissions amb l’objectiu d’aconseguir un govern local eficient,i que no responga a les necessitats internes de l’equip de govern.

Per a Compromís, per altra part, crida molt l’atenció que el PSOE ignore l’informe d’intervenció quan l’interventora diu que hi ha dos càrrecs de persones posades a dit que no s’ajusten al que diu la llei. Per això des de Compromís es demana reconduir la sobredimensió de càrrecs a dit que actualmente té el govern del PSOE a Picassent.

Una qüestió indignant per a Compromís és la gestió que es fa per part de l’equip de govern. Així doncs, es pot veure com hi han moltes partides incompletes sense executar en temes tan importants com violència de génere, promoció del comerç i l’economia, ocupació o agricultura. Així doncs, es considera que hi han Partides greus que porten anys sense executar-se amb una bona dotació econòmica però sense espenta política com és el cas de l’assessorament jurídic a dones en situació de violència de gènere.

Des de Compromís també es critíca que des del PSOE es parla d’inversions, però realmente tan sols es proposa en asfaltar i amb molt poques idees. Per això des de Compromís es creu que es deuria redefinir el concepte de ciutat. Així com, prioritzar la millora i la qualitat de vida de la gent per damunt de polítiques urbanístiques arcaiques. Des de Compromís es creu que es deu començar a mirar cap a la serra, apostar per polítiques verdes, més espais peatonals i més infraestructures verdes.

Per a Compromís és molt cridaner l’escàs interés del govern local per la participació ciutadana. Per això Compromís creu que el camí deuria de ser organitzar assemblees participatives reals, i no plenaris ficticis per a fer-se la foto l’alcaldessa, comissions participatives ciutadanes, eines informàtiques reals, modernització de l’ajuntament i processos participatius de la gent per a elegir projectes.

Finalment, Compromís troba que són uns pressupostos que no s’adapten a les realitats de gestió del poble, amb partides sense gastar i modificacions de crèdit en cada plenari per a coses tant quotidianes com les subvencions de les entitats esportives o culturals.