El picassentí Daniel Sanjuan Guaita, advocat de la Comissió d’Ajuda al Refugiat del País Valencià (CEAR PV), serà reconegut a títol pòstum amb el primer Premi Guillem Agulló 2017 que lliuren les Corts Valencianes per la seua defensa dels drets humans, especialment en l’àmbit del refugi i les migracions, així com per la seva “assistència a les víctimes de la intolerància, la xenofòbia i el racisme”.

Sanjuan també era membre de la comissió jurídica de la Campanya ‘CIEs No’ a València des de la seua creació el 2009. L’advocat i activista va morir el 24 de gener de 2016. El premi es lliurarà el proper 25 d’abril, dia de les Corts Valencianes , en el parlament valencià.

El Premi Guillem Agulló el va crear el Ple de Les Corts Valencianes el 12 d’abril de el 2016 a través d’una declaració institucional. En ella, instava el compliment de les resolucions europees “sobre la lluita contra el racisme, la xenofòbia i els delictes d’odi”. En aquest marc, la institució es comprometia a “lliurar un premi” cada mes d’abril “a les persones i les iniciatives destacades en la lluita contra la xenofòbia, el racisme i els delictes d’odi”.

Des de Compromís per Picassent ens sentim molt orgullosos i emocionats que el primer premi Guillem Agulló recaiga en el picassentí Daniel Sanjuan Guaita, a títol pòstum. Daniel va ser un gran lluitador per la igualtat i els drets humans. Honorem els valencians i valencianes que són un referent per fer un món millor i molt orgullosos de la nostra gent de Picassent.