PP i PSOE van decidir al plenari municipal de febrer, adherir-se al conveni per a la creació d’un fons socials de vivendes promogut per diferents ministeris del Govern de Mariano Rajoy, la FEMP (Federació Española de Municipios y Provincias) i diverses entitats bancaries.

Aquesta mesura demostra una vegada més la poca credibilitat que tenen el PSOE i el PP per a la elaboració d’accions efectives per a  la gent que veu com es feta fora de sa casa a causa de les mentides d’estafa social disfressada com a crisi. Una vegada més el PP i el PSOE de Picassent (amb la gravetat del PSOE com a partir del govern) la seua incapacitat per elaborar polítques seriases en esta matèria. Des de Compromís per Picassent trobem una burla per a la gent que este fons destine tan sols UNA SOLA VIVENDA PER A TOT EL POBLE DE PICASSENT.

El conveni que ha suscrit l’Ajuntament (PSOE) és una de les propostes des del Govern espanyol (PP) que s’han posat en marxa per tal de suavitzar un poc la pressió social que hi ha actualmen amb el greu problema dels desnonament que estant portant a terme els bancs i permetent-ho l’estat.

Des de Compromís no ens oposem a que es cree aquest banc de vivendes per a lloguer social, el que ens sembla de molt poca vergonya és la quantitat de vivendes destinades i que els bancs continuen fent negoci amb aquells més necessitats. Pel que fa a Picassent l’única dada real que tenim a estes altures és que Bankia (banc que aporta una sisena part del total de vivendes que es destinen a tot l’estat) recordem que aporta 1000 vivendes a nivell nacional, a Picassent sols en cedeix 1.

El portaveu a Picassent de Compromís, Artur Hernàndez, assegura que amb açò el que es vol demostrar és que realment “no hi ha una sensibilitat ni ganes de solucionar el problema, continuen sent campanyes de comunicació per a distorsionar la realitat del moment traumàtic que molta gent està passant. I és per això que des de Compromís no volem ser partíceps d’aquesta actuació, d’aquesta broma de mal gust que tant el govern espanyol com la banca ens ofereixen per resoldre un problema que fa que molta gent estiga perdent les seues vivendes en mans d’uns estafadors que continuen estant emparats tant pel PP com pel PSOE”.